FAQ

APPLICATION

 • Hvor laster jeg ned appen, og hva kan den gjøre?

  Appen er tilgjengelig for både Android og iPhone, og kan lastes ned via Play Store og App Store. Appen heter «Drammen Bysykler» og distribueres av Clear Channel.

  Appen er et verktøy som vil gjøre syklingen lettere. Den har følgende funksjoner:

  ● Kart over og status for alle stasjoner i sanntid
  ● Liste over alle stasjoner. Du kan også lagre dine favoritter 
  ● Statistikk for bruk og turer
  ● Funksjon for feilrapportering

SUBSCRIBTION

 • Hvilke abonnementer har dere?

  Vi har et sesongabonnement som er gyldig hele sesongen: 4. april til 31. oktober. Merk at hver tur er begrenset til tre timer.

 • Hvem kan kjøpe et abonnement?

  For å kunne kjøpe et abonnement må du ha fylt 18 år.

 • Hvorfor trenger jeg å ha registrert et gyldig debet-/kredittkort for at abonnementet mitt skal fungere?

  For å kunne bruke syklene, må du registrere et gyldig debet-/kredittkort på kontoen din. Dette er skrevet i bruksvilkårene. Årsaken er at vi trenger sikkerhet i tilfelle systemet blir misbrukt, for eksempel hvis en sykkel forsvinner.

  Hvis du får en melding om at kortet er i ferd med å utløpe, må du oppdatere det selv om du allerede har et aktivt abonnement. Vi vil ikke trekke ekstra penger fra det nye kortet før ditt nåværende abonnement utløper.

 • Jeg prøver å registrere en konto, men får en beskjed om at e-posten min allerede er i bruk?

  Dette er fordi du eller noen andre allerede har registrert en konto med denne e-postadressen via nettstedet.

  E-postadressen brukes deretter som brukernavn når du logger deg inn på kontoen via nettstedet eller appen. Derfor kan du kun registrere én konto per e-postadresse.

  Hvis du tidligere prøvde å registrere en konto uten å fullføre registreringsprosessen, kan det hende at kontoen fremdeles eksisterer. I så fall må du prøve å bestille et nytt passord via nettstedet og deretter logge deg inn for å fullføre kjøpet.

 • Kan jeg la noen andre bruke abonnementet mitt?

  Ja, men hvis du velger å la en annen person bruke abonnementet ditt, er du fremdeles personlig ansvarlig for lånet.

 • Hvordan avslutter jeg abonnementet mitt?

  Du kan avslutte abonnementet ved å logge deg inn på «Mine sider» på nettsiden og klikke på «Avslutt abonnement». Abonnementet ditt vil ikke bli fornyet når det utløper. Du kan sykle frem til ditt nåværende abonnement utløper.

 • Hva gjør jeg hvis jeg mister kortet mitt og ønsker å sperre det?

  Det er viktig at du sperrer kortet umiddelbart, slik at ingen kan misbruke abonnementet ditt. For å gjøre dette, logger du inn på nettstedet og klikker på «Sperr din nåværende lånemetode».
  Hvis du vil bestille et nytt Drammen Bysykler-kort, kan du gjøre dette ved å klikke på «Be om erstatningskort». Dette vil automatisk sperre det gamle kortet. Et erstatningskort koster 90 NOK.

 • Har dere abonnementer for bedrifter?

  Nei, vi tilbyr kun abonnementer for private kunder.

 • Jeg prøvde å kjøpe et sykkelabonnement, men betalingen ble avvist. Hvorfor?

  Noen banker har innført sikkerhetstiltak for kjøp på internett. Dette vil si at kortet først må åpnes for bankoverføringer på internett eller via mobil i funksjonen «Åpne og sperr kort». Kortet vil da være aktivt i 60 minutter og deretter sperres automatisk.

 • Hvor finner jeg kvitteringen for betalingene mine?

  Kvitteringen/betalingsbekreftelsen finner du på «Mine sider» under menyen «Betalingshistorikk».

 • Hvordan kjøper jeg et abonnement?

  Du kan kjøpe abonnement via nettstedet eller fra vår forhandler: Drammen kommune turistinformasjon.

 • Jeg prøvde å gjøre et kjøp, men betalingen ble ikke godkjent. Hvorfor?

  Noen banker har introdusert sikkerhetstiltak for kjøp på internett. Dette vil si at du kanskje må åpne kortet for kjøp på internett. Ta kontakt med kundeservice i banken din for å få hjelp med dette.

THE BIKES

 • Hvordan låner jeg en sykkel med Drammen Bysykler-kortet mitt?

  Hold kortet mot kortleseren som står ved den ene enden av stasjonen. Nummeret til sykkelen du blir tildelt vises på skjermen.
  Løft sykkelen fra låsen med samme nummer. Lampen på låsen bør blinke grønt.
  Merk at sykkelen låses igjen av sikkerhetsmessige årsaker hvis du ikke løfter den ut av låsen innen 30 sekunder. Hvis dette skjer, er det bare å låne på nytt.

 • Hvordan returnerer jeg en sykkel?

  Når du vil returnere sykkelen, setter du den i en ledig plass på stasjonen, en plass hvor det lyser grønt. Ikke gå fra sykkelen før du ser at lampen i låsen skifter fra grønt til rødt (fast – lyset må ikke blinke). Sørg for at sykkelen er låst trygt fast ved å prøve å løfte den ut av låsen.
  Hvis sykkelen ikke er ordentlig låst, må du flytte den til en annen plass.
  Sykkelen kan returneres til hvilken som helst stasjon så lenge stasjonen er åpen. Dette kan du sjekke på skjermen. Hvis du returnerer sykkelen til en stengt stasjon, vil returen ikke registreres. Du er ansvarlig for sykkelen frem til den har blitt returnert.

 • Hva gjør jeg hvis stasjonen er full eller tom?

  Det skjer i blant at stasjoner blir fulle/tomme. Stasjonen vil automatisk informere oss om dette når det skjer. Vi vil overføre sykler til/fra stasjonen så snart som mulig.
  Hvis du skal returnere sykkelen og stasjonen er full, må du finne en annen stasjon. Det er aldri tillatt å forlate en sykkel uten å låse den. Last ned appen vår for å gjøre det lettere å planlegge turen.

 • Hvor finner jeg syklene?

  Vi har 16 stasjoner som er spredt jevnt rundt i Drammen. Se på kartet eller last ned appen vår for å finne stasjonene.

 • Hvor lenge kan jeg bruke syklene?

  Du kan bruke syklene i opptil tre timer per sykkeltur. Hvis du går over tiden, vil du få et «straffepoeng» for hver halvtime over tiden. Kontoen din vil bli sperret etter tre «straffepoeng».

 • Hvor mange sykler kan jeg låne?

  Du kan kun låne én sykkel av gangen. Hvis du vil låne flere sykler, må du registrere en konto per sykkel du vil låne. Dette krever unike e-postadresser.

 • Kan jeg sykle hvor jeg vil?

  Ja, innen rimelighetens grenser. Det er for eksempel ikke lov å ta en sykkel med ut av fylket eller å sykle i skoger og enger. Husk at du alltid må kunne returnere sykkelen til en stasjon innen tre timer.

 • Hva gjør jeg hvis sykkelen blir ødelagt?

  Hvis du fikk utlevert en sykkel som er så skadet at den er ubrukelig eller farlig å bruke, eller hvis sykkelen blir ødelagt under en tur, returnerer du den til en stasjon. Du kan låne på nytt kort tid etterpå. Merk at du må vente i to minutter etter returen før du kan låne på nytt. Systemet gir deg en annen sykkel.

  Vi setter pris på det hvis du rapporterer sykkelen som er ødelagt, slik at serviceteamet vårt kan hente og reparere den. Du kan gjøre dette via appen.

 • Har dere sykler for barn/barneseter?

  Vi har ikke barnesykler eller sykler med barnesete. Vanligvis anbefaler vi ikke at personer under 140 cm bruker syklene, av sikkerhetsmessige årsaker.

 • Er det lås på syklene?

  Nei. Vi anbefaler at du alltid låser sykkelen i en stasjon. Du er alltid ansvarlig for sykkelen frem til den har blitt returnert.

 • Sykkelen min ble stjålet. Hva skjer nå?

  Hvis sykkelen din ble stjålet, bør du kontakte oss slik at vi kan gi beskjed til serviceteamet om å lete etter sykkelen. Hvis den ikke blir funnet innen tre dager, vil vi anse den som tapt. I så fall ber vi deg om å rapportere dette til politiet. Du må også betale 3600 NOK for den tapte sykkelen.

 • Lampen blinker grønt og rødt når jeg prøver å låne eller returnere en sykkel. Hva gjør jeg?

  I de fleste tilfeller når lampen blinker rødt og grønt når du prøver å låne en sykkel og sykkelen sitter fast, vil problemet løse seg selv innen fem minutter. Lampen bør lyse rødt, og du vil være i stand til å låne på nytt.
  Hvis det skjer når du prøver å returnere en sykkel, kan du prøve å løfte sykkelen etter setet slik at den sklir ordentlig ned i låsen. Hvis dette ikke løser problemet, kan du kontakte oss og oppgi stasjons- og låsnummeret, så hjelper vi deg.

 • Det står at jeg allerede har en sykkel når jeg prøver å låne en. Hva gjør jeg?

  Hvis du prøver å låne en sykkel, men får beskjed om at du allerede har et lån, er dette fordi din siste retur ikke har blitt registrert. Vi anbefaler at du flytter den forrige sykkelen din til en stasjon og lås som er i drift.

 • Jeg har fått en e-post om at jeg ikke har returnert sykkelen min. Hva gjør jeg?

  Hvis du har fått en e-post om at sykkelen din ikke har blitt returnert, kan du enkelt sjekke statusen på ditt siste lån i appen. Hvis sykkelen fremdeles er registrert som lånt, anbefaler vi at du flytter den forrige sykkelen din til en stasjon og lås som er i drift.

  Hvis du kunne sykle etter at du mottok e-posten, vil abonnementet ditt fungere som normalt, siden den forrige sykkelen har blitt registrert som returnert. Du kan ikke ha flere sykler registrert på én konto på samme tid.

  Påminnelsene sendes automatisk umiddelbart etter at lånet overstiger tre timer.